IN OKTOBER VERSCHIJNT DE NIEUWE WINDROOSREEKS

MET GEDICHTEN VAN:

Gerard B. Berends (1946) Publiceerde voor kinderen al diverse dichtbundels, waaronder: ‘Het sloeg twaalf uur’ (1990), ‘Het begin is anders’ (2002) en ‘ Altijd zoek’ (2002) In 1984 verschijnt zijn eerste poëziebundel voor volwassenen: Een landschap zwijgen. Hij ontving de poëzieprijs van de Stad Sint–Truiden.

Jasoro (1970) Volgde een masterclass bij de dichter Peter Verhelst. Tot nu toe is ze erg zuinig omgegaan met haar gedichten. Zeer sporadisch verscheen hier en daar een gedicht in een tijdschrift. Met ‘Ashoop/Versvuur’ arriveert ze in poëzieland.

Marco Nijmeijer (1964) Debuteerde eind vorige eeuw met de bundel: Lief er zal geen liefde zijn. Behalve op papier is Nijmeijer ook geregeld te zien op poëziepodia. Daarnaast is hij voorzitter van de in Rotterdam actieve Stichting Weerwoord.

Joanna Werners (1953) Op achttienjarige leeftijd kwam ze uit Paramaribo naar Nederland om te studeren. In 1987 debuteert ze met de autobiografische roman ‘Droomhuid’. Hiermee plaatst zij als eerste het thema vrouwelijke homoseksualiteit op de kaart van de Surinaamse literatuur.

De Windroos gedichten oktober 2007